Event – ”aktiv matlagning” med Ladies Circle!

 

Det var en trevlig afton måndagen den 12 september då 15 st glada matlagare samlades i Örebro för att delta i en matlagningskväll i hälsans tecken. Kvällen arrangerades av Center For Progression i samarbete med Ladies Circle i Örebro och inleddes med att deltagarna fick dricka hälsosmoothie och kort presentera sig för varandra.

 

Efter detta skedde indelning i två kökslag och kvällens recept delades ut till förväntansfulla och hungriga tjejer. Under guidning av oss gick det snabbt och lätt att laga ingefärashot, baka filbröd samt laga en fräsch och god asiatisk nudelsallad.

 

Slutligen fick deltagarna äta och bedöma sitt resultat, vilket var gott i båda lagen så när som på filbrödet som skulle stått lite längre i ugnen för att bli helt färdigt. Under måltiden fick deltagarna ta del av en inspirationsföreläsning med motivation och konkreta tips i vardagen för att uppnå en mer hälsosam livsstil. Till kaffe och raw food boll genomförde vi också en kostanalys av kvällens måltid och diskuterade möjligheten med kostregistrering som hjälpmedel för att skapa medvetenhet och målstyrning.

 

En hel del intressanta inlägg och frågor dök upp under sittningen, vilket var precis enligt vårt önskemål. I diskussionen framkom vanliga utmaningar och frågor i vardagen som kan förhindra en bra kosthållning, men också idéer på hur man enkelt kan komma tillrätta med god planering, handling och matlagning.

 

Ett stort Tack till alla deltagare och på återseende! Nedan visar vi några bilder från kvällens event.

Vill du ta del av recepten eller är du intresserad av en matlagningsaktivitet, kontakta oss på kost@centerforprogression.se.